19 ago 2015, 11:14

Опит за речевѝ портрет на жена или ЖЕНАТА е СВЯТА 

  Poesía » Filosófica
333 0 1

Ех, да беше цвете сред цветята,
в теб да се оглеждат небесата!

 

Птица да си волна сред хвъркати,
ще да е светлѝнна скоростта ти!

 

Мъж да беше, то - по благородство -
вярвай - нямаше да имаш сходство! -

 

Щеше от жена да си пробòден,
за да ставаш все по - благороден!

 

Ако беше нощем месечѝнка,
Слънчо щеше да ти е дружѝнка!

 

Ала - с думи прости - ти ЖЕНА си!
Стѝга ли ти санът, че ДОБРА си?!...

 

Или - с проста реч - на ТЕБ - ЖЕНАТА,
стѝга ли ти санът, че си СВЯТА?!...

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??