Изметох всички твои стъпки.
Цигара изпуших, за да скрия дъха ти.
Старателно цветята ти потъпках.
Отричах робството си и властта ти.
Изтрих ти името от пощенската си кутия.
Въже си усуках от нерви и пот.
И паметник си построих. Но (орисия!)
настигаше ме и в задгробния живот.
© Елена Биларева Todos los derechos reservados