23 feb 2022, 13:56

Отива ми 

  Poesía » Filosófica
245 5 12

"Не е лесно да си тиква, но се свиква... За разлика от мен, на теб не ти отива смотаното" ;) - Elling

 

Отива ми и черно ми отива,
защото в него грейвам – от печал,
а после е дъгата по-красива,
тъй както Бог веднъж е обещал.

 

Отиват ми и ризница, и дрипа,
денят ми ту е мрачен, ту е син.
На екс ще пия, нищо, че е сипан
пак в чашата татул, или пелин.

 

Отива ми, отива ми и здрача,
уж милва, а до кръв ме издере.
Да бях поне върба – да се наплача,
но камък съм – в пресъхнало дере...

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??