15 ene 2011, 19:55

Отрова 

  Poesía » De amor
549 0 1

За прошка май е твърде късно.

Чашата търкаля се на пода

сред прах, сълзи и кал.

Обърнах я. Обърнах я до дъно -

от твоите очи отровата.

 

Ще изтръгна яростно сърцето

и върху студения асфалт,

като в кървава картина,

ще легна с поглед към небето

и заедно със него ще застина.

 

И, когато Господ ме попита

за най-големия ми грях,

ще се пресегна към звездите,

ще те докосна и ще кажа

„недостатъчно за нея аз горях”.

 

Ледовете пламъци не раждат,

огънят замръзва като отражение

в моето студено огледало.

А въглените тихо ме разяждат

и изгарят всяка жажда за спасение.

© Станислав Димов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??