1 dic 2013, 20:06

Парченце зима 

  Poesía » Del paisaje
671 0 7

 

през преспите сняг

през мъглата

през изпотените хладни стъкла

се опитвам внимателно

да промуша по някоя дума

по дъх

по целувка

по спомен

 

през белите меки завивки

през тъмните кални препятствия

по заледените късчета улица

се опитвам да мина незабелязано

и да начертая без звук

с тънък жест

първата буква от името ми

 

сред малките бляскави лампички

сред задушните мръсни тролеи

по тесните пълни тротоари

се гоним припряно със зимата

и се замеряме с топки от студ

и се разтапяме в нямата сутрин



 

 

© Пепър Формаджи Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??