28 sept 2013, 22:15

Песничка 

  Poesía
613 0 9


Среди, недели и вторници влюбени — 
седем посоки по стар тротоар.
Шепа сезони — засъхнали клубени —
глътки отрова в шишета за цяр.

Смутни теории, здрачно лобиране —
съдници доста за всяка любов — 
ту коронясвана, ту детронирана,
идваща, тръгваща — без благослов!

Пеех за нея на някаква улица, 
с бясна китара, аз млад полубог,
спря сред тълпата, отметнала къдрици
и ме обложи с убийствен налог:

Плащай за спомени, клетви Орфееви
Левче за ласки до топлия зид.
Левче за сънища в скута Морфеев,
Лев е декорът ми, лев — реквизит...

Обич платена ли? Що за безумие? 
Толкова много за късчета лед,
парещи в дланите в миг на бездумия...
(Пчелно семейство без жило и мед!)

Искам си случване! Сухите докове
пазят от бури, а вече съм стар —
нямам пари, а и никакви срокове —
тръгвай, проклетнице, грозен лихвар!

Обич на заем или на изплащане... 
(Плаващи пясъци, ехо от зов)
Хайде, изчезвай, де! И без изпращане!
Чака зад ъгъла нова любов!

© Дениса Деливерска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??