Искам да отида във Монголия,
много искам там да съм сега.
Има ли в Монголия магнолии,
мъча се това да разбера.
Чух, че не търпели своеволия,
бил различен този техен свят.
Ако нямат ни една магнолия,
как ли премиер ще изберат?
Имат впечатляваща история,
без намеса кой е кум, кой сват...
Взех да си мечтая за Монголия,
ама нямам ни един познат.
Че в Улан Батор е какафония,
няма изненадващ елемент,
но Хуралът в днешната Монголия
е третина роден Парламент.
За какво са им на тях магнолии?
Имат си пустиня, имат Рай...
Спазват си монголските закони и
не търгуват никога с Китай.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados