Ти не си се предавал.
Само даде на другите пример
как не трябва да правят, когато умрат боговете им.
И не си обещавал
да приемеш реалност гримирана.
Къс по къс си изхвърляш живота – играчка в ръцете ти.
Ти не си се предавал.
Само даде на другите поводи
и възможност да пръскат надлъж и на шир обвинения.
И не си се надявал
на прошка. То всичкото ровене
отразява единствено нечие стъпкано самомнение.
Ти отново се криеш.
Със ъглите се сливаш. Пияница.
Ти какво си виновен, че удави се в тебе мечтателят?
Продължаваш да пиеш.
Тласкаш дрегера в горната граница.
Ти не си се предавал. Само губиш на ден по приятел.
© Елена Биларева Todos los derechos reservados