По “Жива картина” на augenauf Джанер Емин - Джани, благодаря за вдъхновението:)
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=99179
Отворен е прозорецът. През него
лъчите се кръстосват на прибежки.
Погалват тихо пепел от портрета,
и одъра с попилите болежки...
Простенват днес стените - ишиасът
обзел е техните снаги изцяло.
Проскърцва тъжно със стрелки компасът,
и дъсченият под приглася вяло…
А вън извива лятото снагата,
и клонките помахват дружелюбно
на къщата, забравила бедата,
присвила се във пазвата им чудно…
© Криси Todos los derechos reservados