11 mar 2022, 22:05  

Положението на народа и бежанците 

  Poesía » Civil
288 0 0

Нямаме ние нищо против

съчувствието и състраданието,

но в този капитализъм див

вижте глада и страданието,

някои дом и хляб нямат,

вижте как рови се в кофи,

ето това е нашата драма,

бедният затъва в катастрофа.

Четирсет лева ще вземат,

а по десет на ден други,

как това нещо да приемат

те, които са имали заслуги

и се затрудняват да изберат

дали да ядат или да се лекуват,

които с потта на чело и трудът

борили са се да съществуват...

Ето над какво много помислете,

сетихте ли се, господа управляващи,

за тях, не, думате:"Бежанци приемете

на ваш гръб, не сме едва оцеляващи!"

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??