25 feb 2009, 8:55

Полунощ ли е пак? 

  Poesía » De amor
672 0 1

 

Полунощ ли е пак?

 

 

Полунощ ли е пак?

 

И в умереният мрак

 

миражи

 

се гърчат в тъмнина.

 

Сред тревожна тишина

 

уморена е душата

 

от безумни копнежи...

 

Радост и мъка,

 

смях и сълзи -

 

хаос безкраен

 

е любовта ти към мен...

 

Обичай и страдай

 

и за душевен покой

 

не мечтай -

 

какво ли не понася

 

любовта!?...

 

Красива е розата,

 

но има бодли -

 

и това всеки го знае;

 

но с изранени ръце

 

ние розата галим        

 

и със щастливо сърце

 

красотата й славим -

 

кой ще ми разкрие

 

тайнството на любовта?!...

 

 

 

 

 

 

© Лиляна Стойчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??