Българи днешни, ний хора ли сме?
Ний, дето сме горди със снопа от пръчки.
Каква прокоба обърка душите ни,
коя зла сила ги сплете в омраза?
Днес света видя нашата мъка
и сравни я с библейски потоп,
но върховните наши мъже не разбраха
и се обърнаха гръб срещу гръб.
Но време е ний да покажем -
българи сме и това е добро,
а с тинята, заляла земята ни,
ще изринем човешкото зло.
© Николинка Русева Todos los derechos reservados