31 may 2007, 9:35

ПОТОП 

  Poesía
776 0 3
 

   БЪЛГАРИЯ Е В БЕДА


  В ДЕНЯ НА ГОСПОДНО ПРЕОБРАЖЕНИЕ

  ОТ МЪЛНИИ НЕБЕТО СЕ РАЗПАРЯ!

  ПОТОП. И СТРАШНО НАВОДНЕНИЕ

  ЗАЛИВА ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИЯ!


  ОТ СТОТИЦИ ТОНОВЕ ВОДА

  ЯЗОВИРИ И РЕКИ ПРЕЛИВАТ.

  ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ СА ВЪВ БЕДА,

  ДОБИТЪК И РЕКОЛТАТА ЗАГИВАТ!


  СОФИИСКОТО ПОЛЕ - ЗАЛЯТО,

  УЛИЦИ, ГРАДИНИ, КЪЩИ ПОД ВОДАТА,

  ЗАПРИЛИЧАЛО Е НА ГОЛЯМО БЛАТО -

  БОЖЕ, ИЗБАВИ НИ ОТ БЕДАТА!


  ОКОЛО СТОЛИЦАТА ПОЧВАТА Е ПЛОДОРОДНА,

  А В КУБРАТОВО, ЧЕПИНЦИ И НЕГОВАН

  РЕКОЛТАТА Е УНИЩОЖЕНА, ИЛИ НЕ Е ГОДНА -

  ТРУДЪТ НА ХОРАТА ЗА НОЩ Е СТАНАЛ ЗЯН.


  СЛЕД НОЩИ И СЛЕД ДНИ УЖАСНИ,

  СУЕТАТА СИ ДА ПРЕВЪЗМОГНЕМ!

  С БЕДАТА ИМ ДА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ

  И С КАКВОТО МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ!


  ГРЕХОВЕТЕ СИ ДАЛИ ИЗСТРАДАХМЕ 
                                                        НЕ ЗНАЕМ,

  НО ПРИРОДАТА НИ ДАВА ЗНАК,

  ЧЕ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ДА ЧОВЕЧАЕМ

  ГОСПОДИ, НЕ НИ НАКАЗВАЙ ПАК!

                                                   
                                                       Август 2005

© Цанка Митова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??