26 feb 2007, 10:42

Преди да се предам 

  Poesía
990 0 10

 

                                      на Исус

Преди да се предам,

преди да стана празна стая,

безвучен крясък,

неловка тишина,

безмислен блясък.

Преди да се превърна

в празна рамка,

в изгубена мисъл,

в дума с изтъркан смисъл.

Преди да стана неуместна

като парад тържествен

в делник

и като кикот

в гробна тишина.

Преди да зейна като яма,

преди да се превърна в пропаст.

Преди да падна, ме вдигни,

преди да се разсипя, ме събери,

преди да се загубя, ме намери,

преди да се срина, ме съгради,

преди да сгреша, ми прости,

преди да се предам...

 

 

© Росана Терзиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??