8 jul 2010, 22:32  

Предсказание 

  Poesía » De amor
943 0 9

                                                                                   "

                                                                              

Циганка ми гледа на ръка,
с груби пръсти дланите погали, 
тъй, четейки моята съдба, 
чувствата събуди в мен заспали.
 

С глас треперещ тихо зареди, 
песен за живота ми подхвана, 
туй, което e било преди,
мигом пред очите ми застана.
 

Разгоря се огънят без дим, 
шепотът докосна ми душата,
образът желан и тъй любим,
сякаш се промъкна в тъмнината.
 

Циганка ми гледа на ръка, 
а сърцето ми така се свива...
"Искаш да забравиш любовта,

   но в теб е тя, пулсира  жива!" 
 

"Разреши ù, нека закипи 
и в кръвта ти нека да запее,
възвисена нека полети,
звезден блясък нека разпилее!"
 

 

Циганка ми гледа на ръка, 
да повярвам ли сега, не зная?

Каза ми: "Ще носиш любовта

до живот, а после и в безкрая!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??