20 jun 2007, 18:57

Преживелици 

  Poesía
781 0 1
 

ПРЕЖИВЕЛИЦИ

ВИЛНА ЗОНА"ТРИЧКОВА МОГИЛА",

БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА-ПЪРВА ЧАСТ

ТАМ СЪС МОЙТА БАБА МИЛА

МНОГО ЧЕСТО ХОДЯ АЗ.


В КЪЩАТА НА НАШИТЕ РОДНИНИ

/ХОРА ГОСТОПРИЕМНИ И ДОБРИ/

С БРАТОВЧЕДИТЕ И С ЖИВОТИНКИТЕ ЛЮБИМИ

СЪМ УЧАСТНИК В ЛУДОРИИ И ИГРИ.


РЕКС И ДЖОНИ-УМНИ КУЧЕТА,

КОТКАТА КАЛИНА,ПРАСЧО ПЕТКО И КОЗИЧКИ,

РАБОТНИ, ПАЛАВИ, КРАСИВИ ВНУЧЕТА

ОБИЧАНИ СМЕ ТАМ ОТ ВСИЧКИ.


А ДОЙДЕ ЛИ СЕЗОН ЗА СЕНОКОС

ДОСТА РАБОТА НИ СЕ ОТВАРЯ.

ПО ПОЛЕТО ТИЧАМ БОС,

А НА БАБА Й СЕ СТРУВА,

ЧЕ ДЕТСТВОТО НА ТАТЕ СЕ ПОВТАРЯ.


И ПОНЕЖЕ СМЕ ПОСЛУШНИ ВНУЦИ

И РАБОТНИ КАТО ПОВЕЧЕТО ШОПИ-

ПОЛИВАМЕ ЦВЕТЯ, ОВОШКИ, ЗЕЛЕНЧУЦИ,

ПАСЕМ КОЗИТЕ ПОДКАРВАЙКИ ГИ С СОПИ.


БАБА СТИХЧЕ СЪЧИНИ ЗА НАС-

БОРИСЛАВ, ПРЕСЛАВ И АТАНАС

И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СПОДЕЛИ СЪС ВАС,

ЧЕ ОТ ТРИМАТА СЪМ НАЙ-ПОСЛУШЕН АЗ!




-МНОГО ТЕ ОБИЧАМ БАБЧЕ!

СТИГА Й ДА ЧУЕ

И ГОРЧИВОТО СИ ХАПЧЕ

ТЯ ВЕДНАГА ЩЕ ИЗПЛЮЕ.


ВСИЧКИ БАБИ СА ПО МАЛКО „ОТКАЧЕНИ"

С МОЯТА СМЕ РЯДКО ЧУДО.

ДВАМАТА СМЕ КАТО СЪДОВЕ СКАЧЕНИ,

ЩОМ СМЕ ЗАЕДНО НЕЩЕМЕ ДРУГО!

                                                           






© Цанка Митова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??