26 jun 2011, 12:14

Прераждане 

  Poesía » Filosófica
793 0 1

ПРЕРАЖДАНЕ

 

Според КАЗ: Предишен живот: 725 г. – мъж
Професии: корабостроител, навигатор, обущар.


Затова ли
ме викат платна?
Кой, насън,
моя сал преобръща?
И наяве –
вълна след вълна,
срива моята
пясъчна къща?

Низ от пяна...
Сълза-кехлибар.
Ех, мираж –
пуснал котва в сърцето!
Дух мой древен –
мъдрец-обущар,
пак съшиваш
звезди... На небето.

И пантофи
от тях майсториш.
Чифт вълшебни 
нали завеща ми –
звезден огън
в Душата гори...
И далече…
Далече я мами.

Океан ни дели...
Светлина!
В дълбините
са тайните скрити.
Вдигам котва...
Изпъвам платна.
И се връщам –
с обуща протрити.

© Павлина Стаменова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??