8 ago 2015, 11:09

Приказка за ябълката 

  Poesía » Otra
316 0 3

Приказка за ябълката

Красива ябълка на клона се люлее,
като елмазена на слънцето блести.
Тя отдалече във мажорна гама пее.
И в порив първи нея си избираш ти!

За теб над всички ябълки тя доминира.
За тебе само тя е приказният плод! 
Мечтаеш за нектара ù, от слънцето събиран,
готов си да я имаш ти за цял живот!        

И с мъка до избраницата своя стигаш!
Доволен си от туй! Поглъщаш я с очи!
Но щом до ядене на ябълката стигнеш,
разбираш, че и тя  e гнила и горчи!


© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??