3 sept 2014, 23:00

Принцеси - Кралици 

  Poesía
601 0 0

Големите принцеси не тъгуват

за туй, че мъничко са остарели.

И нямат кърпички във джоба -

аксесоар във ляво, до ревера.

 

Те не потропват със краче по пода,

капризи и желания не проявяват,

а балните им рокли в гардероба

по закачалките стоят и избледняват.

 

Не чакат принца да ги грабне.

Отдавна е до тях и окуцял е коня.

Безмилостен е времевият отпечатък.

Очукана е рицарската броня.

 

Големите принцеси не ревнуват

и искрено се случва да се забавляват,

когато със по-малките принцеси

неловко принцовете се задяват.

 

Достойни са големите принцеси!

С годините превръщат се в кралици.

Оръжие във себе си не носят -

използват кадифени ръкавици...

© Детелина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??