10 jun 2012, 12:17

Продавач на любов 

  Poesía » De amor
998 0 3

     Продавач  на  любов

 

Продава се една любов,

на части се продава.

Ако за нея си готов -

изгодно ти я давам.

Продавам перли от сълзи,

във нощите проляни,

от истинска любов искри,

напразно пропиляни.

За миза тези две очи

лъжовни ще са твои.

Но после ще те завали

от клетви дъжд пороен.

Умишлено ще замълча -

не искам да те плаша,

че оскърбено след това

сърцето ти ще плаче.

На мен ми стига онова,

което вече имах,

а болката и радостта

ще съхраня завинаги.

И никому не ще даря

дори частица спомен.

По пътищата ще вървя

като сирак бездомен.

Трошица ще ми е храна

от врабчова вечеря,

едно крило за топлина,

ако от студ треперя.

Продава се една любов,

строшена на парчета.

Дори и да се залепят,

различно ще е вече.

Затуй на ъгъла съм аз

и от нощта по-черен.

Във гърлото си нямам глас -

как обич  да намеря?

Продава се една любов!

Побързай, няма време!

И ако искаш за петак*

душата ми да вземеш -

ще я продам! Но после как

по-беден и тревожен

и без любов, и без душа

аз ще живея, Боже?

 ----------

петак* - стара, дребна монета

 

 

 

 

 

 

 

 

© Таня Ив Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много ми хареса! Отново ви поздравявам и двете!
  • Благодаря Ви,приятели ,че провокирах интереса Ви!
    Видеоклипове по моите стихове може да намерите в профила ми във vbox7
    taniadjena Ще се радвам да коментираме!
  • Поздравления!
Propuestas
: ??:??