Прокоба черна тегнеше
над дома ни цели пет години.
Толкова мъничко от съдбата
бях поискала и тя ми го въздаде.
Душа в душа за вярност до гроб
само веднъж не се ли врича?
В дланите ти мъжки положих
душата си с вяра непораснала.
И вярвах, до полуда вярвах, че
в дни на радост и мъка ще съм
една-единствена за тебе, но уви!
Меракът пусти неин не залезе!
Не помръкна! А как ми горчеше!
Кажи й, кажи й на нея, че когато
вратата на душата ми отвори,
аз не знаех, че до късни доби тя
по жицата мило ти е шептяла.
Върви и на нея сега ти обясни й
защо душата ти неистово кърви,
защо шестте орхидеи шепнещи,
на прозореца в дневната спящи,
очакват ласката топла
на твоите грижовни,
добри ръце, все още!
Кажи й!
Когато мъж при друга иде,
лудост се лекува не с рушене на гнездо,
а със сърце смирено…
И знай, простих ви!
Бог се разплати вместо мене.
Но няма връщане назад!
Споделете кармата си!
Благодаря на Бог!
Целувам десницата Му!
И съм щастлива!
Много щастлива!
Толкова сте далече...
Ти, тя и Болката ми дива!
Никога на никого не ще позволя,
когато с душата си – цялата –
обичам – да бъда унизявана.
Да съм неискрено "обичана".
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados