30 ene 2022, 17:17

Пролетта 

  Poesía » Filosófica
418 2 5

 

Отвори вратата, нека е студено.
Нужно е да измръзне човек, за да знае какво е огъня.
Отвори я широко, да влиза вятъра,
Да разпилее старите листа и старите любови.

 

Нека е чисто, пусто и хладно.
Нека да се скове от студ всичко и да замръзне…
Нищо да не може да го разтопи.
Нито лъчите на слънцето, нито някакъв пламък.

 

Само две ръце да са способни и готови
Да посинеят до кръв, да се вледенят
Но да топят всичко капка по капка
И да сложат край на зимата.

 

Тогава идва пролетта
След като измръзнеш

© ДИВИЯТ КОН Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??