29 jun 2023, 18:28

Размисли в средата на живота 

  Poesía » Filosófica
424 2 7

Вече може би знам, че животът е кратък и тук сме на гости.
Вече може би знам, че не ще разбера за какво съм дошла. 
Подозирам единствено, че в живота градените мостове 
и във минал живот са били първо линии върху моята длан. 

 

И във минал живот може би съм била със все същите хора,
озаптяващи дивото в мен, за да мога да пораста.
А във сетния час във безкрая съм се разтворила,
за да се преродя и да уча уроци и на други места. 

 

И във този живот имам тайни и явни кусури;
имам много въпроси, ахилесова слаба пета. 
Аз си знам, че трябва първо на себе си да се сърдя, 
а чак след това да прощавам и чуждата бяла вина. 

 

Вече знам, че на мойте трески за дялане 
не им трябва пила, само обич - и ставам добра. 
Ставам толкова много добра, ставам пролетно-бяла
и със сигурност знам, че във минал живот съм спасила света. 

 

Елена Биларева
29.06.2023 г.

© Елена Биларева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??