Понякога рзбивам се на стъкълца
и се превръщам в ситен пясък,
изсипвам се през нечия ръка
и губя своят стъклен блясък.
Понякога превръщам се във молекула
невидима за вашите очи.
Във време и пространство съществувам,
не чакам с трепет идващите дни.
Понякога съм въглен- леко тлея,
но огън слаб все пак гори.
И топли този огън в мене,
и лека светлина все пак искри.
Понякога аз искам да съм цяла
и всичките парчета да сбера,
да бъда огън, да мечтая,
а не да съм разсипана душа.
© Todos los derechos reservados