12 nov 2014, 23:32

Ретро любов 

  Poesía » De amor
715 0 4

Ретро любов

 

...

Наш'та ретро любов. Виж – събира се в шепичка тясна.
В тази сивкава есен тя е просто прекрасна!
Оцеляла в горчилка и сред крясък на хора
наш'та ретро любов не познава умора.

 

Безобразно красива, до безбожност ужасна
наш'та ретро любов, за мнозина неясна
със ожулени лакти и със бяло в косите
във дъждовната есен все усмихната скита.

 

И през трудния свят си преправя тя пътя.
И какво, че понякога върху трънчета стъпя,
наш'та ретро любов няма нужда от думи –
тя говори с очите добри на сина ни!

© Росица Сертова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??