18 feb 2024, 16:25  

Махленско 

  Poesía
122 2 2

По залез слънце, в късен час -

скиторят вън - човек и куче,

нехаейки- какво нощта

ще каже, щом за тях научи !

 

Те чакат - първите звезди-

да се покажат в небесата !!!

Отплувалите днес Души -

отчет да върнат на Земята !

 

Какъв е взорът на Душите

и тези, що ги ръководят???

Дали ни дърпат за ушите ,

и де през тъмното ни водят???

 

...Та утре - в пивницата местната,

дочули техния доклад - 

в миг отрече тълпата стресната -

" Какво е Рай това?" и " Що е Ад ?"

 

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Харесва ми! Поздравления!
  • Добре казано: " Какво е Рай това?" и " Що е Ад ?"
    За тълпата Раят е пивницата.
    Благодаря ти за замислящия стих, Вуйчо!
Propuestas
: ??:??