15 may 2009, 19:48

С трамвая до... Рая 

  Poesía
575 0 0

     С трамвая до Рая

Имам един въпрос,
може да ви изглежда малко проС,
но е от съществено значение,  
накъде върви нашто поколение.
За Рая и за Ада  
е всяка втора балада.
Рейтингът ни вдига се и пада,
първо ни хулят, после ни хвалят.

Ето, например, това дете...
вместо на слънце да се пече,
сладолед да яде
и да цамбурка в родното море,
то учи и пищови прави.
Защо? На матурата две да не му оставят.
И после на трамвая на живота ще се качи,
ще помни и ще забравя очи,
някоя русичка, такава наивна ще свали.
 
И нищо на майчицата Земя не ще остави.
Ще строи и ще руши, а после... ще забравя!

И като си легне, сънува
как плавно и инертно трамваят 
го отвежда към мястото му в Рая.

© Иянира Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??