18 abr 2007, 8:02

Сбогуване 

  Poesía
1597 0 2

СБОГУВАНЕ
/На П. Плачков/

Приятел днеска си отива,
Приятел стар, от младини!
Горчива болка днес обвива
и гърчи нашите души.


Приятел верен, всеотдаен.
С душевност чиста на поет велик,
с любов, на късчета раздаден,
макар под куртка на войник!


Приятелю, ти толкоз бури покори,
ти толкоз много си за нас,
нима се вече умори
и се оттегляш в този час?!


Ти носиш сила от Балкана,
от скалата там над Смолян,
по-твърд си от стомана
и винаги у нас си в спомен!


Приятелю, главата си пред тебе скланям,
прощални думи аз редя,
дружбата ни благославям
и за всичко ти благодаря!
   2002 г., гр. Пловдив

© Мария Никленова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти Таня от името на Мария.
    Харесвам стиховете ти. Даже съм си свалила няколко.
  • Прекрасно сбогуване,ако може сбогуванито да е такова!
Propuestas
: ??:??