19 ene 2010, 11:28

Счетоводно 

  Poesía » Otra
2051 0 6

Приключвам годината, две хиляди и девета.

Седя пред компютъра с часове.

Преглеждам папки, редя досиета,

подреждам данни в скучни редове.

 

И после сортирам, смятам числа,

от Ексел на Ажур се прехвърлям,

от работа дъх си поемам едва,

но няма надежда скоро да свърша,

Януари е, кошмарът започва сега.

 

Одит ме чака, тежка проверка,

справки, отчети, доклади, уви,

няма как, ще преживея изглежда

една счетоводна зима с уморени очи.

 

А точно сега не се чувствам в кондиция,

разконцентрирана, с празна глава,

ах, как копнея, желая наистина

да приключа най-сетне, да се спася!

 

© Счетоводител Храбър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??