Шише в кьоше
В един тъмен, тъмен град,
на една тъмна, тъмна улица,
в една тъмна, тъмна къща,
в едно тъмно, тъмно мазе,
скрито в тъмно кьоше,
стояло самотно едно шише.
Самотно си стояло шишето в кьошето,
понеже в отсрещните кьошета - нямало шишета.
Замисли се шишето натъжено:
"Защо в другите кьошета няма никакви шишета?"
Помисли си шишето час, а може би - и два
и не щеш ли - в отсрещното кьоше, появи се светлина...
Отиде нашето шише към отсрещното кьоше,
а там стоеше огледало, в което огледа се шишето цяло.
Зарадва се самотното шише:
"Ах, колко хубаво сега е в мазето!
Сега в отсрещното кьоше има още едно шише!"
А сега към вас - имам следния въпрос:
"Какво ще стане в мазето,
ако във всичките кьошета - наслагаме шишета?"
© Илия Тодоров Todos los derechos reservados