Ще дойде ден
и ти ще си отидеш.
Така внезапно,
както и дойде.
Ще дойде ден,
когато ще ми кажеш :
"Животът е един
и затова живей"!
А аз ще бъда
толкова объркана и малка,
застанала във края
на едни огромни стъпала.
И бризът ще ме гали нежно
-единственият спътник във нощта.
Но във морето ли
да хвърля всичко?!
И спомените,
и красивите слова?
Аз знам - то няма да ги вземе -
отново ще ги върне на брега!
Коя съм аз?
И кой си ти?
Два атома
в безкрайната Вселена.
Без нас не би умрял света.
Но тук ще бъде толкова студено!
Ще дойде ден
и ти ще си отидеш...
Една сълза ще се събуди,
но след теб!
И няма да я видиш.
Никога.
И няма да я чуеш.
Една сълза.
Бих предпочела да са сто!
Ще дойде ден
и ти ще си заминеш....
© Нели Р Todos los derechos reservados