16 ene 2009, 21:40

Ще се помоля на изгрева 

  Poesía » Versos blancos
3793 0 6
Ще се помоля
пред олтара
на най-красивия изгрев,
да целуне деня,
рисувайки
топли нюнанси.
С нежния си дъх
да вплете
в косите ми
игрив слънчев лъч.
Ще се помоля
на най-красивия
 изгрев
да избродира
 шевица
от горски аромати,
по челото
на някой склон,
да укроти вятъра
в очите
на птиците,
търсещи утеха
в безкрая.
Ще се помоля
на най-свежия
 изгрев
да покрие морето
с атлазен воал
от бяла дантела,
изплетена
от морска сирена.
Ще се помоля
на кадифения
изгрев
да ми подари
най-сияйния ден,
в който
да потанцува
 сърцето ми
в един ритъм
с твоето...

© Мария Манджукова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??