17 feb 2010, 9:47

Ще те направя ангел 

  Poesía
582 0 3

Ще те направя ангел

 

Ще ти дам ореола на ангела в мен,

да те пази от сълзи и невзаимност;

да счупи веригите, дето във плен

оплели са топлата ти невинност.

 

Ще отскубна от волята си и криле,

да можеш да стигнеш, където желаеш;

да пораснеш от туй малко тъжно дете;

да знаеш с кого си и кой си да знаеш.

 

Ще те сложа на облаче меко да седнеш,

ще съм с теб без крилете и ореола.

... И без страх, че когато пак ме погледнеш,

съм превърната в демон ранена и гола.

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??