Претърпявайте си един друг, и един на друг си прощавайте,
ако някой има оплакване против някого;
както и Господ е простил вам, така прощавайте и вие.
Колосяни 3:13
Горчи ли ти в устата? А в сърцето
остават ли болезнени следи?
Тежи ли като камък там, където
любов безкрайна трябва да гори?
Измъчва ли те гняв и огорчение,
че твоят брат и твоята сестра
допуснали са слабост, прегрешение
и не разбират своята вина?
Не ги съди! Не ги поглеждай с упрек!
Не давай място на омраза и на грях!
Исус ни учи да прощаваме стократно…
Та Той на кръста бе и зарад' тях!
Моли се! Битка трябва тука –
да извоюваш нечия душа!
Да стиснеш здраво със юмрука
гласът на себеправдата и гордостта.
Прости им! Обгърни ги с любовта си!
Спомни си, ти навярно също си грешил.
Но Бог ти е показал милостта Си –
прости и ти, щом Той ти е простил!
И ще оставиш всяко огорчение
и болка, и обида, и лош вкус.
Защото точно твоето смирение
те прави малко повече като ИСУС!
© Галина Пенева Todos los derechos reservados
Той ни дава сили и ни помага, тогава вършим
задълженията си с по-малко затруднения и не са ни
нужни големи усилия, за да простим, слава на Неговото Име!
🌸 Чудесна творба, Галя! 🌸 ❤️ 🌸 Бъди благословена във всичко!🌸