24 may 2013, 13:51

Скъп дар 

  Poesía » Otra
425 0 1

 

 „В началото бе Словото...”                                                                     

 

                                          

                                      

Двама братя със една идея.

За  славяни буквен дар вовек.

Благогласно, словото им все е

наше упование и лек.

 

Нека мълком погледи  сведем

пред едно заветно  дело

и венци със обич да сплетем

 за сияйното им чело.

 

О, език - причастие в душите!

Ти крепиш България като Атлант.

От въжделенията и мечтите,

през вечността е пътят на таланта!

 

 

Светите седмочисленици  всичко

на величавия си род са  дали.

Безценни  буква, знак и сричка

сияят в летописи и анали.

 

Дар съкровен от Кирил и Методий

са думите, запълнили простора.

Втъкани във елегии и оди,

и  в мъдростта на пишещите хора.

 

Сестри и братя, нека съхраним

езика си, преливащ в  красота!

Без него като род ще се стопим,

това ще е позор и  грехота!

 

 

 

 

 

 

 

© Диана Кънева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??