3 ene 2017, 21:34

Славен ден 

  Poesía » Otra
426 0 0

Славен ден! Христос роди се

да донесе надежда на земята.

С любов изпълнен, Той смири се

и път показа ни към свободата.

 

Звънят пак празнични камбани,

Рождествен мир даряват те.

Припомнят, че Исус ни кани,

протегнал бащински ръце.

 

Вълнуващ ден и светъл празник –

звезди огряват небосклона.

Най-ярката сияе гордо

и сочи към Исус на трона.

 

Роди се Бог! Звучат фанфари,

туптят копнеещи сърцата.

Захвърлят непосилните товари

и с песен свята стигат небесата.

© Галина Пенева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??