7 ago 2024, 6:22

След лятото 

  Poesía
131 1 3

Под слънцето на този ден

стопи се лятото и тръгна,

като бездомен реквием

от есенни вълни прегърнат.

 

Угасна залезът, потъна - 

в дълбоките води на лятото

и светла нишка се опъна

от лунен лъч, изпратил ятото.

 

Прашинка пясък, перо на гларус,

останки от сезонното обичане

и запечатана в рапанче радост

от топлата целувка на момиче...

© Екатерина Спасова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Красив стих!
  • Почуствах се как посрещам слънцето на плажа рано-рано, а край мен пищят чайки и гларуси ! Страшно красива картина !!!
  • Много хубав стих!!!
    Поздравление!
Propuestas
: ??:??