Ще ми се
да скоча
във дълбокото
с ръцете голи
Сом да уловя
а после
без да мигне окото
да се прехвалвам
без да се щадя.
Какво ще стане
ако срещна Мечка
лапи вдигнала
отворила уста
без страх
издебвам я
на тясната пътечка
и боря се със нея
докато я победя.
В гората страшна
дебне Змей Горянин
пламъци от огън
бълват му уста
но идвам аз
и тръгва си посрамен
със смелостта уплаших
триглавата змия.
Туй що казвам
пиша на коляно
молива ми счупен
дращи по листа
някой ме потупва
дращи мойто рамо
дали Змеицата
при мен
не е дошла!
Октомври,2019г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados