23 feb 2018, 15:24  

Смисъла на моето безсмислие 

  Poesía » De humor
327 0 1

Смисъла на моето безсмислие

 

Какъв е смисъла,че аз съм тука,

от туй се стряскам често и мълча,

защото често пъти сгазвам лука

и с "халостни" по другите  гърмя!

 

И завъртян във тази въртележка,

със отговорите си аз мълча!

Живота ми тежи на мойте плешки,

но въпреки туй  и аз със тях търча!

 

Със всички покрай мен се състезавам,

за повече пространства и неща

и като другите по алчен ставам!

Интриги срещу този двят кроя!

 

Не се учудвайте, че взех да мамя!

Мечтая този свят да присвоя,

че украсявам дрипавото знаме,

от чужди крави мляко, че доя!

 

И като хищник агнето представям,

зад чуждото нещастие стоя!е

И силните по кръчмите прославям.

Признавам си от тях, че се боя!

 

И ей така живата си живуркам!

Не търся смисъл.Смисъл и ни ща!

За келепирите все ще се юркам,

дорде ми сложат да държа свещта!

 

13.06.2010г.Драгойново

 

 

 

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не е това смисълът на живота ти. И, това не си ти. Макар, всеки малко, или много да е материалист и да се бои от силните.... Макар понякога да се налага да шикалкавим... От това зависи оцеляването ни. Силните стискат животите ни в шепа и отпускат по малко, колкото да живуркаме. Инак, ще скочим и ще стиснем техният живот!
Propuestas
: ??:??