16 may 2023, 10:17

Смисълът 

  Poesía » De amor, Filosófica
296 5 4

 

Отминаха десетки листопади,
навярно за това сме тъжни.
Не можем вечно да сме млади,
животът е една окръжност
и слети са началото, и краят,
в сърцето обичта ни свети,
но хората това не знаят,
цитират глупави поети.
Щом те погледна,
младостта си спомням,
че ти си първа и последна,
вода ми даде в шарената стомна,
богиньо моя, ненагледна.
Да си до мен усмихната и жива,
да се порадваме на палавите внуци,
да им направим супа от коприва,
на вярност и любов да ги научим.
В това е смисълът, това ни стига,
това е всичко, никак не е малко.
В небето пее чучулига.
Като си отидем, няма да е жалко.

 

© Георги Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??