Сняг
Снегът навън се сипе на парцали,
цяла нощ си вали тихо, вали,
покри земята и дърветата,
една картина снежно бяла,
в бяло събужда се денят.
В къщи малки ръчички потъркват очички,
отпочинали си децата, вече не спят,
скачат веднага две малки момчета,
от прозореца гледат две малки братлета.
Ура, има сняг, пързалка ще има,
с нетърпение го чакат цяла година.
Закуска, дрехи топли и с шейните навън,
сбъдна се накрая техният сън.
Всички на пързалката с вълнение,
викат, замерват се с топки снежни,
към пързалката с нетърпение.
И ето ги там вече там са приятелите им добри,
не ще ги оставят да играят сами.
Писта вика един, варда пък друг,
детският свят изведнъж се промени,
веселата глъчка в парка продължи.
А родителите до тях ги гледаха с умиление,
преди години и те чакаха снега с нетърпение.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados