14 oct 2008, 18:46

Спиш ли? 

  Poesía
741 0 10

Заспали са само лошите чувства в мен.

Не зная къде за ръка ще отидем със Мрака.

Снощи бяхме на гости само на Вечерта, смуглата му красавица.

Все още съм буден, а той - уморен.

Досега е прибирал Деня.

Да си почине - ще го събудя след малко.

Ще се протегна внимателно, ще си угася лампата.

После ще легна и тихо ще чакам.

Мракът ще вземе своите сънища - цяла навалица,

и ще ме покани да тръгнем, с гласа на ревнивата ми възглавница.

Тогава вече ще спя.

Ще спя, докато заедно с Мрака решим - Утрото да събудим,

и то да изкара Деня...

© Георги Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??