18 ago 2012, 9:36

Сред маслини и портокалов цвят 

  Poesía » Otra
771 0 8

Сред маслини и портокалов цвят

 

 

По моя си пътечка тайна

отивам в друг - измислен свят.

Там има клонки от маслина

и много портокалов цвят.

 

 

Сред тази приказна градина

оставам до среднощен час.

Все търся правилната рима,

своя стих редя в захлас.

 

 

Там блика изворче с идеи

под един къпинов храст.

Стъпките на горски феи

носят ритъм с нежна власт. 

 

 

Над езерото ми от чувства

потрепва плачеща върба.

А закачлив ветрец прелиства

спомени, родени по ръба...

 

 

Светулки листа ми огряват,

посипват ме с магичен прах.

Сили творчески ми дават

и от критици вече нямам страх.

 

 

Люлка в разцъфтели клони

мами ме и иска да заспя.

Щом мисълта ми лист отрони,

прелест нова залюлява тя.

 

 

И всичко е така зелено

- светла, свежа резеда.

От живота вдъхновено

и мечтано, както пролетта.

 

 

А на края на стиха си тръгвам,

скрита в перуников мрак.

Но знам, там често ще се връщам

да търся думи - пак и пак...

 

 

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??