31 oct 2009, 13:39

Старата кръчма 

  Poesía
541 0 1

Под небесния шир до светофара

денем и нощем работи кръчмата стара.

 

Там влизат всички - познанство цари,

щом се има време и малко пари.

 

Кръчмата предлага мезета разни

и бутилки ракия за гърла празни.

 

На кръглата маса, в ъгъла скрита,

по средата ù изправена бутилка пробита.

 

Символ на кръчмарските семейства,

че на тях алкохолът не им действа.

 

Кръчмарят налива още и буретата отваря,

чак до сутринта кръчмата не затваря.

 

Всички да пийнат в кръчмата стара,

там, на ъгъла, до светофара!

 

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??