Старият огън
В стария огън
проблясва жарава,
поглежда под пепел
от грижи,
преживяла е обич
във танц от пожар
и запазила
въглени живи.
От стария огън тайно поглежда
една незабравена
стара любов,
неизживяна, усмихната,
опазено-топла
от старите спомени
по пътя им нов.
Ръце протягат
пак да се сгреят
и огънят стар
не пламти – от искри,
езиците огнени
тихо припарват
сърдечната арфа.
Обичан бъди!
© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados