ПОЛЕКА ВЪРВЯ УСТРЕМЕНА
КЪМ ЯРКАТА, СВЕТЛА ЗВЕЗДА
И ЧУВСТВАМ СЕ АЗ ОКРИЛЕНА
ДА ТЪРСЯ ПРЕД МЕНЕ СВЕТА!
СВЕТА СЪС ГРАДИНА ПРЕКРАСНА
СЪС ДЪХАВИ, СВЕЖИ ЦВЕТЯ!
С ЛЮБОВ ТЪЙ ИЗГАРЯЩА, СТРАСТНА
И НОСЕЩА МИР, ТОПЛИНА!
ДА СПРЕ ТАЗИ ТЛЕЕЩА БОЛКА,
КАТ ВЪГЛЕНИ ПАРЕЩИ В МЕН!
КАК ИСКАМ СПОКОЙНО ДА МОГА
ДА ГЛЕДАМ КЪМ БЪДНИЯ ДЕН!
А ТРЯБВА МИ ТОЛКОВА МАЛКО -
ОПОРА ОТ ЗДРАВА РЪКА,
ЛЮБОВ ВЪВ СЪРЦЕТО И МАЛКА
ИСКРИЦА ЗА МЕН СВЕТЛИНА!!!
© Валентина Харизанова Todos los derechos reservados
Прегръдки!!!