13 mar 2007, 19:40

Струва ли си? 

  Poesía
1130 0 12
Струва ли си
    да блъскам с юмруци нощта
и да раздирам
    мрака със нокти?
Струва ли си
    да викам, вместо да шептя
и да се съмнявам
    в чувства изконни?
Струва ли си
    думите да свистят
и тишината
    с надежди да паля?
Струва ли си
    да тръгвам на път,
без да зная
    къде му е края?
Струва ли си
    да се обричам без жал
на любов,
    със сълзи напоена?
Струва ли си
     от тръстика и кал
да строя дом
     с пътеки зелени?
Струва ли си
     да вярвам в мечти
от слана
     и пожар обгорени?
Струва ли си
     страстта да крещи
в тишината
     между тебе и мене?

Струва си!

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??