Стръкче бяло и безшумно -
шепа тишина безмълвна...
Стръкче малко и танцуващо -
вятъра със устни то целуващо...
Стръкче крехко и високо -
нежна прегръдка, докосваща дълбоко...
стръкче, стръкче свежо полско цвете -
него не, но от листенцата му топлинка си откъснете...
© Вечерница или Зорница Todos los derechos reservados