31 mar 2010, 20:22

Светът е цял един пазар 

  Poesía » Otra
722 0 9

Светът е цял един пазар -
оглеждаш се, харесваш си, купуваш.
Животът, дето вземаш  го за дар,
да знаеш само колко скъпо струва...

И толкоз, толкоз много стока!
Щастливи се усмихват продавачи,
че скача им цената нависоко
от жадните за вещи купувачи.

А вещите са най-разнообразни -
коли и дрехи, страст и обаяние.
Внимавай! Силно е заразно,
за някои превръща се във мания!

Търговците ги има всякакви -
момичета, момчета, стари, млади.
И всеки е намерил място. Някъде
строи си меркантилно цяла сграда!

Едни продават блясък и богатство,
а други - малко скромност и надежда.
Примамват те със скритичко злорадство
и към изкуствен свят безсрамно те повеждат.

А горе Господ гледа и се чуди:
"Нали безплатно дадох им Земята,
защо им трябва да купуват като луди?
Не знаят ли, че имат всичко? Във сърцата..."

 

 

© Теди Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??