31 oct 2015, 14:59  

Светът е вече село 

  Poesía » De humor
250 0 0

Светът е вече село

 

Светът е вече едно село.
Светът е само Интернет.
И мога да ви кажа смело...
така ще е и занапред...

 

Обвързани сме безвъзвратно,
като скачени съдове...
Аз мисля, че е време златно
и на терена ни зове.

 

Светът е като мойто село,
от ТВ-та и Интернет.
Човечеството крачи смело,
създава новия си ред!

 

Днес с всички вече сме съседи...
Дано си със добър съсед!
Той щом с добри очи те гледа,
това е истински късмет.

 

При нужда той ще ти помогне,
да не останеш във беди,
но стигнеш ли на Ада прага,
зад тебе ще се нареди!

 

О, хората са най-различни,
от хора истински и зли,
и често в битките епични
при удари от тях боли!

 

Ний като глутница в гората
сдобиваме се със водач...
И той за всички ни пресмята
как да играем всеки "Мач"...

 

Събираме се на мегдана 
водача си да изберем.
Но винаги ли добре става,
не можеме да разберем?!

 

Макар че този свят е село,
но има кучета навред...
А често и с вълци начело,
не всичко е в "масло и мед"...

 

Не всички орат на полето,
но всички седнем и ядем!
На някои расте шкембето,
докато да ги разберем!

25.03.2010 г. София

 
 
 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??